Maak een wandeling door historisch Delft met Willem Jan Pijnacker Hordijk, oud-docent godsdienst. Hij leidt u langs de Joodse bezienswaardigheden in Delft en vertelt u over de weggevoerde Joden in Delft tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens deze oorlog zijn 142 Joodse stadsgenoten weggevoerd uit Delft. Een zeer droevige gebeurtenis die nooit mag worden vergeten. Deze stadswandeling herinnert ons aan deze Joodse stadsgenoten. De wandeling van circa 6 km begint bij de synagoge aan de Koornmarkt. We wandelen langs gedenkwaardige plekken en staan geregeld stil om te luisteren bij de sporen die de Joodse geschiedenis in Delft heeft achtergelaten.

U kunt zich individueel opgeven voor deze wandeling, maar de stadwandeling is ook zeer geschikt als familieactiviteit of als excursie voor kerken, verenigingen en scholen. In onderling overleg kan de wandeling of fietstocht onderbroken worden voor een koffie- of lunchpauze in één van de vele horecagelegenheden in de fraaie Delftse binnenstad. Neemt u contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De rondleiding is kosteloos maar een gift voor Stichting Herinneringsstenen Delft wordt zeer op prijs gesteld. Deze giften stelt de stichting in staat om onderzoek te doen, voorlichting (op basisscholen) te geven en nieuwe struikelstenen te plaatsen in Delft.

Wanneer: 27 december 2023

Tijd: 13.30 uur – 15.30 uur (de eindtijd kan uitlopen)

Afstand: 6 kilometer

Start: Synagoge Delft (Koornmarkt 12, 2611 EE)

Eindpunt: Joodse begraafplaats (Geertruyt van Oostenstraat)

Deelnemers: groep van maximaal 20 personen

Aanmelden: via het contactformulier hieronder of per telefoon: 06-15144001

Kosten:  deelname is gratis, maar er wordt wel een donatie aan de stichting Herinneringsstenen Delft aanbevolen

Contactformulier