Maak een wandeling door historisch Delft met Willem Jan Pijnacker Hordijk, oud-docent godsdienst. Hij leidt u langs de Joodse bezienswaardigheden in Delft en vertelt u over de weggevoerde Joden in Delft tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de oorlog zijn 142 Joodse stadsgenoten weggevoerd uit Delft. Een zeer droevige gebeurtenis die nooit mag worden vergeten. Deze stadswandeling herinnert ons aan deze Joodse stadsgenoten. De wandeling van circa 6 km begint bij de synagoge aan de Koornmarkt. We wandelen langs gedenkwaardige plekken en staan geregeld stil om te luisteren bij de sporen die de Joodse geschiedenis in Delft heeft achtergelaten.

U kunt zich individueel opgeven voor deze wandeling, maar de stadwandeling is ook geschikt als familieactiviteit of als excursie voor kerken, verenigingen en scholen. In onderling overleg kan de wandeling of fietstocht onderbroken worden voor een koffie- of lunchpauze in één van de vele horecagelegenheden in de fraaie Delftse binnenstad. Neemt u contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De rondleiding is kosteloos, maar een gift voor stichting Herinneringsstenen Delft wordt zeer op prijs gesteld. Deze giften stelt de stichting in staat om onderzoek te doen, voorlichting (op basisscholen) te geven en nieuwe struikelstenen te plaatsen in Delft.

Aanmelden: via het contactformulier hieronder of per telefoon: 06-15144001

Contactformulier

  Wandelingen 2024

  • 3 maart ‘Nieuwe Mensen Leren Kennen’ olv Louise Vliegenthart (besloten groep)
  • 6 april “Kerkenraad van der Mattheuswijk’olv Willem Jan Pijnacker Hordijk (besloten groep)
  • 7 april De Musketiers’ olv Willem Jan Pijnacker Hordijk (besloten groep)
  • 18 april NEM’ olv Willem Jan Pijnacker Hordijk (besloten groep)
  • 23 april olv Willem Jan Pijnacker Hordijk (besloten groep)
  • 3 mei  Jongerengeweld ‘Samen in de Wippolder’ olv  Willem Jan Pijnacker Hordijk (besloten groep)
  • 2 juni ‘Nieuwe Mensen Leren Kennen’ olv Louise Vliegenthart (besloten groep)
  • 18 juni ‘Bijbelkring Mattheus wijkgemeente olv Willem Jan Pijnacker (besloten groep)

  Tijdens de wandeling lopen we langs de Joodse begraafsplaats aan de Geertruyt van Oostenstraat. Voor een bezoek aan of rondleiding op de Joodse begraafplaats kan worden gemaild naar delftjb@gmail.com Zie ook Facebook