• Nieuwe stenen
  • Algemeen nieuws
  • In de media

Nabestaanden en overlevenden gezocht!

Bent u of kent u (een nabestaande van) één van de Joodse families die halverwege de vorige eeuw in Delft woonden en slachtoffer zijn geworden van de Holocaust? Dan zoeken wij u! De Stichting Herinneringsstenen Delft wil struikelstenen realiseren ter herinnering aan de Joodse stadsgenoten die zijn weggevoerd. U bent daarbij onmisbaar om te helpen hun verhaal en levensgeschiedenis in kaart te brengen, door te geven aan volgende generaties, en hen zo de eer te bewijzen die hen toekomt. Als u ons aan meer informatie kunt helpen, neem dan contact met ons op via info@herinneringsstenendelft.nl

Theater na de Dam 2021 ook in Delft?

4 mei 2021 – Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Theater Na de Dam benadert theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag.

In 2019 tijdens de tiende editie speelden gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hadden op de Tweede Wereldoorlog. Intussen wordt hard gewerkt aan de editie van 2021 en is Stichting Herinneringsstenen Delft in gesprek met Theater Na de Dam om te kijken of er ook in Delft mogelijkheden zijn voor een voorstelling.

Zie voor meer informatie: www.theaternadedam.nl